Patrick Schreurs - Grote Baan 293 - 9120 Melsele-Beveren - +32 475 750 300
BEDRIJF
STOCK
OLDTIMERS
RACE
CONTACT
 
 
 

Schitterende tweede plaats voor AD Sport... De Porsche biturbo van AD Sport zat in de rol van underdog en heeft die perfect gespeeld. Het kwartet Steegmans/Schreurs/Bruynoghe/Vanierschot parkeerde na een slopende 24 Hours of Zolder de wagen op het podium met een schitterende tweede plaats. Voor Albert Vanierschot, Eric Bruynoghe en Patrick Schreurs was dit niet de eerste maal, maar voor neofiet Harry Steegmans moet dit wel een speciaal gevoel geven.

“Ik ben ontzettend gelukkig met mijn eerste algemeen podium in de Belcar”, beaamt de Antwerpenaar. “En dan nog tijdens de 24 Hours of Zolder. Ik leef momenteel in een roes. Uiteraard waren de omstandigheden waarin ik kon aantreden ideaal. Albert had de Porsche biturbo een complete revisie gegeven en ik werd omringd door enkele van de meest ervaren rijders van het peloton. We hebben er wel moeten voor knokken. De concurrentie was moordend. Maar onze strategie zat goed in elkaar. Patrick Schreurs loodste na de start de wagen van de 18de startplaats naar de leiding en daarna toefden we constant binnen de top 5. Alleen de remmen en twee klapbanden hebben ons wat parten gespeeld. Voor de rest niets dan lof voor de crew van AD Sport en mijn drie kompanen die een schitterende job deden. We pakken de volle pot in Divisie 3 en dat brengt ons van de vijfde naar de derde plaats in de tussenstand op 4,5 punten van CEO Racing. Ik had stilletjes gehoopt op een podiumplaats, maar van een tweede plaats kon ik alleen maar dromen. De twee resterende wedstrijden zal ik nu verder afhaspelen aan de zijde van Schreurs”.

 

Ook Albert Vanierschot was gelukkig met zijn zoveelste podium in de Zolderse etmaalrace. Al is hij ervan overtuigd dat hij de wedstrijd had kunnen winnen zonder de remproblemen en de pitstops voor het monteren van nieuwe remblokken. “Ik ben zéér tevreden met dit resultaat. Zeker voor Harry en de andere jongens. We vormden een homogeen team en hebben elk het beste van onszelf gegeven. Naar het einde van de wedstrijd toe werd het nog even warm toen ik compleet zonder remmen zat en de remolie kookte. Uitbollen kon ik niet doen, want Penders zat op enkele seconden. Ik had wel te doen met Jo Jamers die nipt naast de overwinning pakte. Ik was liever derde geworden met First op het hoogste podiumtrede. Ik weet hoe het voelt om de wedstrijd te verliezen in de eindfase”.

En zodoende neemt Eric Bruynoghe afscheid van de 24 Hours of Zolder met een nieuwe podiumplaats. Bruynoghe heeft nu 1 overwinning, 4 tweede en 3 derde plaatsen op zijn palmares staan. “Ik ben blij dat ik kan afscheid nemen met een tweede plaats. Het was een zware wedstrijd en ik heb nog nooit een Zolderse 24 Uren gereden aan dit verschroeiende tempo. Het was één van de zwaarste uit mijn carrière. En ik zou ontgoocheld geweest zijn indien we het podium niet haalden. Verder niets dan lof voor de andere piloten en de ganse crew”.

“Ik denk niet dat ik ooit harder heb getrapt dan afgelopen wedstrijd”, beaamt Patrick Schreurs. “Onze grootste troef was dat we dubbele stints hebben afgewerkt en zodoende een aantal pilotenwissels hebben uitgespaard. Ik reed constant chrono’s rond 1’38” en 1’39”. Met enkele malen een 1’37” als uitschieter. Werkelijk op het tandvlees en bijna constant op de limiet van de wagen. Ik startte vanuit 18de positie en kwam daardoor op het einde van mijn dubbele stint aan de leiding. Dit moet zowat de zwaarste race uit mijn loopbaan zijn. En de falende remmen hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Vandaar dat ik héél tevreden ben met de tweede plaats. Iedereen binnen het team heeft trouwens een perfecte job gedaan”.

De Sonville Peter - Autosport Press

[Teurg naar nieuwspagina]